Πώς γίνεται η συμβουλευτική μέσω διαδικτύου; Πότε να την επιλέξω;

Η συμβουλευτική μέσω διαδικτύου είναι μια διαδικασία που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην πρακτική των θεραπευτών πιο συστηματικά, λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και των αναγκών του πληθυσμού για πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχολόγου.

Συνήθεις λόγοι που κάποιος μπορεί να επιλέξει την συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου είναι η δυσκολία να μεταβεί στο γραφείο του ψυχολόγου, είτε λόγω κινητικών προβλημάτων, είτε λόγω σοβαρών θεμάτων υγείας, που παρεμποδίζουν την μετακίνηση του ενδιαφερόμενου στο γραφείο του ψυχολόγου. Επιπλέον, στην συμβουλευτική μέσω διαδικτύου καταφεύγουν συχνά άνθρωποι από απομακρυσμένες περιοχές, που κατοικούν σε περιοχές που δεν προσφέρονται οι υπηρεσίες που εκείνοι επιλέγουν (π.χ. η γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία) ή που δεν επιθυμούν να επισκεφθούν κάποιον ψυχολόγο στα πλαίσια της μικρής κοινωνίας στην οποία ζουν. Τέλος, συμβουλευτική μέσω διαδικτύου μπορεί να επιλεγεί στην περίπτωση κάποιων ψυχικών δυσκολιών, όπως η αγοραφοβία, που σε ορισμένες περιπτώσεις αποθαρρύνει το άτομο από το να απομακρυνθεί από το σπίτι του. Στις περιπτώσεις αυτές ωστόσο, παρότι ξεκινά η θεραπευτική συνεργασία μέσω διαδικτύου, γίνονται συστηματικές προσπάθειες προκειμένου ο άνθρωπος να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να αποκαταστήσει την λειτουργικότητά του και εκτός των άλλων να επισκέπτεται τον ψυχοθεραπευτή στο ψυχολογικό του γραφείο. Οι κανόνες λειτουργίας και διεξαγωγής των συνεδριών είναι παρόμοιοι όπως και στην δια ζώσης συνεδρία, ενώ συνήθως η πληρωμή των συνεδριών γίνεται μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό. Πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένετε στην πρώτη συνάντηση με τον ψυχοθεραπευτή σας μπορείτε να βρείτε στο σχετικό άρθρο εδώ.

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε κάποιο ραντεβού μέσω διαδικτύου με την κλινική ψυχολόγο και γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια Ευανθία Κονταξή, επικοινωνήστε μαζί της στα διαθέσιμα τηλέφωνα. Έπειτα από μια πρώτη τηλεφωνική συνομιλία με την κα Κονταξή, όπου θα αναφερθούν οι λόγοι αυτής της επιλογής και έπειτα από αμοιβαία συμφωνία, θα κλείσετε κάποιο ραντεβού για πραγματοποίηση συνεδρίας μέσω διαδικτύου (συνήθως μέσω της εφαρμογής Skype), ώστε να ξεκινήσετε την θεραπευτικής σας συνεργασία το συντομότερο δυνατό.

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε κάποιο ραντεβού με την ψυχολόγο Ευανθία Κονταξή πατήστε εδώ: Κλείστε ραντεβού